Părinţii dintr-un sat din Dâmboviţa nu-şi mai lasă copiii la şcoală de teama urşilor. Copiii sunt nevoiţi să meargă pe jos, câte şapte kilometri prin pădure, prin aceeaşi zonă pe unde, în ultimele două zile, o ursoaică a atacat trei bărbaţi. Autorităţile spun că microbuzul nu poate ajunge la casele elevilor din cauza drumului accidentat.
O potecă îngustă, printre copaci, în mijlocul pădurii. Este drumul pe care trebuie să meargă zi de zi spre şcoală cei 20 de copii din satul Cârlăneşti, acolo unde trei oameni au fost atacaţi de urs. Cum animalul nu a fost încă prins părinţii nu şi-au mai lăsat copii la ore.
„Nimeni de aici din zonă nu şi i-a mai trimis. Aţi văzut, s-a întâmplat în curte de om, dar cu copiii ăştia. Sunt unii micuţi de şase ani”, spune un părinte.
Vânătorii şi jandarmii patrulează prin pădure ca să gonească animalele sălbatice.
„Nu lăsaţi copiii neînsoţiţi atât în drumul spre cursuri, cât şi la întoarcerea de la şcoală”, îi îndeamnă jandarmii pe părinţi.
Chiar dacă primăria are două microbuze pentru transportul elevilor, niciunul nu poate străbate drumul abrupt şi îngust prin pădure.
„Dacă cineva mă ajută cu o maşină 4X4, mă închin, îi transport”, declară Petre Iuga, primarul comunei Vârfuri.
Profesorii spun că vor recupera orele pierdute.
„În funcţie de cum vor evolua lucrurile, gândind la siguranţa lor, vom decide ce este de făcut pentru ziua de mâine”, a spus Tatiana Negulescu, directorul Şcolii Gimnaziale Vârfuri.
Unul dintre cei trei bărbaţi atacaţi duminică de o ursoaică este şi acum internat în stare gravă într-un spital din Capitală.