Chiar dacă are toate condiţiile ca să fie cea mai frumoasă şi recunoscută locaţie turistică din Europa, Băile Herculane rămâne o bucată de pământ românesc, unde istoria tămăduitoarelor izvoare termale a fost schimbată de interese politice şi financiare, un oraş al cărui destin a fost marcat de nepăsarea guvernelor ce au condus România după revoluţia din 1989.
Când toată lumea se bucura că, în sfârşit, a apărut soarele şi pe străzile din Herculane, primăriei fiindu-i aprobat un proiect european în valoare de peste patru milioane de euro pentru reabilitarea străzilor şi podurilor, practic o reabilitare completă a infrastructurii, banii fiind deja alocaţi, firma care a câştigat licitaţia a intrat în insolvenţă şi nu s-a mai putut da drumul la lucrări.
„Acest pod este cuprins într-o finanţare europeană. Societatea care a câştigat licitaţia a intrat în insolvenţă încă din luna mai, procedurile legale sunt destul de greoaie, corespondenţa cu ministerul şi ADR-ul durează de cel puţin trei luni, în urmă cu câteva zile am trimis o nouă adresă pentru a ne lămuri ce putem face să anulăm acest contract cu societatea care este astăzi în insolvenţă şi să scoatem din nou la licitaţie, şi eu cred că aici se va ajunge, dar n-aş vrea să mă pronunţ înaintea ministerului şi ADR-ului. Cred că se va ajunge la a relicita acest proiect, care se ridică la patru milioane de euro. Sunt cinci poduri de reabilitat, 17 străzi pentru asfaltare şi reabilitare, adică 80% din străzile din Herculane, şi reabilitarea Parcului Central. Dacă ministerul şi ADR-ul aprobă să anulăm acest contract şi să scoatem la licitaţie din nou, probabil că până în primăvară ar trebui să terminăm aceste proceduri. Ceea ce este important pentru noi este faptul că termenul de finalizare până când pot fi consumaţi aceşti bani europeni este iulie 2015. Aceşti bani nu sunt veniţi la Primăria Băile Herculane, d