Odatã cu începerea anului scolar, personalul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui, împreunã cu reprezentanti ai Institutiei Prefectului judetului Vaslui, reia controalele în cantinele scolare.
Scopul actiunilor este, ca de fiecare datã, respectarea conditiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor privind normele generale de igienã, dar si respectarea de cãtre personalul de specialitate din cantinele scolare a normelor nutritionale ale alimentelor. Vor fi vizate toate liceele care au cantine ce preparã si furnizeazã elevilor produse alimentare de origine animalã si non-animalã, dar si în cresele, grãdinitele, scolile cu program internat, semi-internat sau after-school. Se vor urmãri si conditiile în care le sunt furnizate copiilor produsele lactate si de panificatie acordate în grãdinitele si scolile în care este implementat programul “Laptele si cornul”. “Actiunile de control, supraveghere si monitorizare vor avea în vedere asigurarea si respectarea cerin- telor structurale, inclusiv spatii si utilaje frigorifice, dotarea cu instalatii si ustensile specifice, inclusiv a cerin- telor de trasabilitate a produselor de origine animalã si non-animalã ce urmeazã a fi servite în cursul zilei respective. Se va mai urmãri si respectarea numãrului de calorii adecvat, pe categorii de vârstã, precum si verificarea modului în care se aplicã prevederile despre regulile generale de igienã si cele ale Legii sigurantei alimentelor, în unitãtile mai susment ionate. Toate aceste controale au ca scop diminuarea pânã la eliminare a riscului de aparitie a unei toxiinfectii alimentare în aceste unitãti si protejarea sãnãtãtii populatiei scolare”, a declarat medicul veterinar Traian Petcu, directorul executiv al DSVSA Vaslui.
Odatã cu începerea anului scolar, personalul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alime