Plutonierul Adrian Postelnicu (34 de ani), din Constanţa, şi maistrul militar Vasile Claudiu Popa (28 de ani), din Alba Iulia, au murit, duminică seara, în Afganistan. Acasă, familiile, răpuse de durere, aşteaptă sicriele cu trupurile militarilor
O lumânare aprinsă la uşa unei case din Constanţa răspândeşte tragedia din Afganistan, botezată oficial drept una naţională. „Cine a murit? Doamne! Băiatul acela frumos şi săritor? Era un om foarte bun. Vai de mine! A fost căsătorit cu o fată, care era asistentă la Scafandri. Divorţase şi era împreună cu o altă doamnă, care avea o fetiţă“.
Amintirile îi revin cu greu uneia dintre vecinele de scară ale plutonierului Adrian Postelnicu, care va ajunge, cel târziu mâine, acasă, între patru scânduri. Militarul, în vârstă de 34 de ani, era la prima sa plecare în teatrul de operaţiuni din Afganistan, după patru ani de antrenament şi muncă în cadrul Ministerului Apărării Naţionale (MApN).
„O TRAGEDIE MAI MARE NU SE POATE“
În celălalt colţ de ţară, la Alba Iulia, tot într-un bloc, tragedia poartă doar un alt nume. Vasile Claudiu Popa. „Era un copil muncitor, cu bun-simţ. Nici nu am cuvinte. Tuturor ne pare rău. În familie e nenorocire mare. Mai mare nici nu se poate“, spune una dintre apropiatele maistrului militar Vasile Claudiu Popa, mort lângă camaradul său, Adrian Postelnicu, în misiunea de duminică, de la Zabul.
Tânărul, care era căsătorit, a absolvit Colegiul Militar „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia şi a urmat, apoi, Institutul de Marină din Constanţa, oraş în care se mutase împreună cu soţia. Tot aici, militarul se angajase la Grupul Naval de Forţe pentru Operaţiuni Speciale, aflat în subordinea Centrului de Scafandri, la fel ca şi Postelnicu, povestesc reporterii de la Adevărul.
La Alba Iulia, în oraşul natal, acolo unde îi va fi adus trupul neînsufleţit, î