Cel puţin de două ori pe an, primăvara şi toamna, fiecare dintre noi ar trebui să urmeze o cură de detoxifiere a organismului, iar cea care are la bază clorofila este una dintre cele mai eficiente în acest sens. Dacă nu putem include în dieta zilnică un pahar cu licoare verde, obţinută din plante verzi precum pătrunjel, ţelină, lucernă, orz, leurdă şi altele, ar trebui să o facem măcar 12 zile pe an, în special toamna, când trebuie să ne fortifiem organismul pentru sezonul rece. Beneficiile curei cu clorofilă sunt numeroase, printre ele numărându-se reglarea tranzitului intestinal, cicatrizarea rănilor, încetinirea procesului de îmbătrânire, efect protector împotriva radicalilor liberi, eliminarea toxinelor din sânge, tratează anemia, rezolvă carenţele de calciu şi magneziu, tratează acneea şi diferite forme de alergie cutanată, ameliorează gastrita şi alte afecţiuni ale stomacului.
Denumită „sângele verde al plantelor”, clorofila are o sumedenie de beneficii asupra organismului, deşi poate dura o vreme până vă obişnuiţi cu gustul sucului extras din plantele verzi, nu foarte plăcut la prima degustare. Însă poate fi îmbunătăţit cu suc de lămâie şi suc din fructe dulci, mere spre exemplu. Specialiştii susţin că efectele pozitive ale curei cu clorofila nu pot fi întrecute şi nici măcar egalate de orice alte alimente, mai ales că nu multe persoane consumă zilnic un maldăr de pătrunjel, altul de lucernă şi încă unul de tulpine şi frunze de ţelină. Astfel, clorofila extrasă din plantele verzi are un excelent efect de dezintoxicare asupra întregului organism: reglează tranzitul intestinal, grăbeşte cicatrizarea rănilor, încetineşte procesul de îmbătrânire şi, foarte important, are un efect protector împotriva radicalilor liberi, elemente suspectate că declanşează boala canceroasă, precum şi împotriva substanţelor chimice nocive. Cea mai intensă acţiune a clorofile