Alţi trei vrânceni au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, luni, după ce au mâncat ciuperci. Este vorba de trei bărbaţi de 30, 27, respectiv 33 de ani, care au ajuns la spital la scurt timp după ce au consumat ciupercile toxice. Cei trei s-au prezentat la unitatea medicală cu greţuri, vărsături şi stare generală alterată.
Medicii ne-au precizat că tânărul de 27 de ani, care este din Braşov, s-a intoxicat cu ciuperci gătite de bunica sa, iar ceilalţi doi bărbaţi, care sunt din Mera, au mâncat ciuperci culese din pădure. Cadrele medicale i-au stabilizat pe cei trei, după care i-au internat în Secţia de Interne.
Numărul celor care ajung la spital cu intoxicaţii cu ciuperci este în continuă creştere. Specialiştii avertizează că nu există metode speciale de deosebire a ciupercilor otrăvitoare de cele comestibile, iar cea mai eficientă măsură pentru evitarea intoxicării este cunoaşterea caracterelor morfologice şi biologice, cum ar fi: forma, culoarea, gustul, mirosul, habitatul sau perioada de creştere. De aceea, pentru a nu ajunge de la masă pe patul spitalului, nu consumaţi decât ciuperci achiziţionate din spaţiile comerciale autorizate, acolo unde acestea sunt verificate sanitar-veterinar înainte de a fi puse în vânzare, iar în cazul apariţiei primelor semne de boală prezentaţi-vă de urgenţă la medic.
Alţi trei vrânceni au ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, luni, după ce au mâncat ciuperci. Este vorba de trei bărbaţi de 30, 27, respectiv 33 de ani, care au ajuns la spital la scurt timp după ce au consumat ciupercile toxice. Cei trei s-au prezentat la unitatea medicală cu greţuri, vărsături şi stare generală alterată.
Medicii ne-au precizat că tânărul de 27 de ani, care este din Braşov, s-a intoxicat cu ciuperci gătite de bunica sa, iar ceilalţi doi bărbaţi, care sunt din Mer