Serviciile secrete refuză să vină în Parlament, ca să fie audiate de Comisia specială Roşia Montană. SRI şi SIE au transmis parlamentarilor că ei pot fi audiaţi, conform legii, doar de comisiile speciale de control asupra serviciilor.
Ca atare, şefii comisiilor SIE şi SRI au spus că nu pot veni în faţa Comisiei speciale pentru a transmite punctele de vedere ale serviciilor.
Comisia Roşia Montană a cerut, luni, audierea SRI şi SIE.
"Săptămâna viitoare vom invita Ministerul Marilor Proiecte, SC Minvest SA, ministerul Economiei, RMCG, Institutul Geologic al României, Ministerul Finanţelor, Ministerul Bugetului, Ministerul Pădurilor şi Apelor, SRI şi SIE", a spus ieri preşedintele Comisiei pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov.
Peste 15.000 de oameni au ieşit din nou in stradă, în Capitală, duminică seara, pentru a protesta faţă de proiectul de exploatare minieră de la Rosia Montana. "Uniţi, salvăm Roşia Montană" este mesajul care-i uneşte pe protestatari şi care s-a auzit ore în şir pe străzile Capitalei pentru a 22-a seară consecutiv.
Proteste similare au avut loc în mai multe oraşe din ţară, printre care Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Suceava, Buzău, Constanţa, Timişoara, Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov.
De asemenea, au fost anunţate proteste şi la Budapesta, Londra, New York, Berlin, Amsterdam, Milano, Praga, Paris, Toronto, Viena şi Barcelona.
Din 1 septembrie, în centrul Capitalei şi în mai multe oraşe din ţară au loc zilnic proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană. Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre adoptare.
Citeşte mai multe despre: Rosia Montana comisie ros