În luna septembrie, tinerii nu sunt ocupați doar să-și caute o chirie sau un loc în cămin, ci și un job. Specialiștii în resurse umane spun că sunt asaltați de studenții dornici să câştige un ban în plus în timpul facultăţii.
Gabriel Buruiană are 27 de ani, a terminat deja Facultatea de Jurnalism, iar acum este student în primul an la master. În vară, tânărul a început să-și caute un job, iar acum lucrează într-o companie multinațională.
“A fost o nevoie să-mi caut job. Acum ar fi absurd să spun că gata, toată lumea iubește munca. Pur și simplu e nevoie. De mult timp părinții mei nu-și mai permit să mă susțină financiar și acum am fost nevoit să muncesc ca să-mi plătesc chiria şi facultatea”, spune Gabriel Buruiană.
Deşi e angajat full-time, Gabriel împacă studiul cu munca. “E adevărat că am program de 8 ore pe zi, dar sper ca seara să reușesc să merg la unele cursuri, iar în timpul examenului o să îmi iau, cel mai probabil, concediu când va fi nevoie”, mai spune Gabriel.
În situația lui Gabi sunt mulți studenți. Specialiștii în resurse umane spun că în această perioadă primesc zilnic CV-uri de la tineri dornici să se angajeze.
“Direct în agenție ajung câteva zeci de CV-uri pe săptămână, iar cu aplicații pe Internet pot să zic că sunt chiar sute”, a declarat Liliana Graure, specialist în resurse umane. .
Tinerii își pot căuta un loc de muncă online, prin agenții, dar şi prin departamentele specializate din centrele universitare.
Sincron Alina Miron expert Centrul de Carieră Alumni și Relația cu Mediul de Afaceri UBB
Începând de anul trecut din luna iunie şi până acum în septembrie, pragul centurului de Carieră Alumni și Relația cu Mediul de Afaceri a fost trecut de aproximativ 200-300 de studenți care au fost interesați de consilierea și orientarea în carieră.
Cifrele arată că anul trecut, aproape 25% dintre absolvenții Un