CV-ul tău a fost bine făcut și a atras atenția recrutorului. Ai fost chemat la interviu. Te-ai pregătit temeinic, nu ai cum să dai greș! Și totuși... după interviu, primești un răspuns negativ. Ce s-a întâmplat? Foarte probabil, nu ai fost atent la un aspect la fel de important ca și informațiile pe care le-ai oferit intervievatorului: limbajul trupului. Și atunci ce e de făcut?
Cei de la CBSNews au întocmit o listă cu cinci greșeli legate de limbajul corpului pe care ar trebui să le ai în vedere la următorul interviu la care participi.
1. Ai grijă cum te așezi pe scaun. Deși poate fi foarte dificil să fii atent la un astfel de aspect, acesta este un prim punct care ar putea să trimită recrutorului un semnal pozitiv sau negativ. Nu sta încovoiat pe scaun, pentru că riști să transmiți un mesaj care să arate că nu ești entuziasmat de oferta respectivă. Totodată, o postură prea relaxată ar putea semnala că nu iei în serios interviul. Pentru a evita astfel de probleme, vă sfătuim să încercați să stați cât mai drepți.
2. Nu sta cu mâinile încrucișate. La fel ca și modul în care te așezi pe scaun, a sta cu mâinile încrucișate poate transmite recrutorului o mulțime de semnale negative. O astfel de postură poate arăta că ești o persoană distantă, defensivă și chiar lipsită de încredere.
3. Ține mâinile pe birou/masă! Nu vrei să „vorbești” cu ajutorul mâinilor pe toată perioada interviului, așa că atunci când nu îți folosești mâinile pentru a aduce un plus de energie informațiilor pe care le transmiți, ar fi bine să le lași să se „odihnească” pe masă. A sta cu mâinile în poală pe parcursul interviului poate semnala că ești o personă timidă. Plasându-ți mâinile pe masă arată că ești o persoană stăpână pe tine și îți va fi mai ușor să gesticulezi și să transmiți din entuziasmul tău.
Citeste mai mult pe cariereonline.ro