Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex, a semnalat starea generală de nemulţumire a agenţilor de poliţie la adresa colegelor de sex feminin. Acesta susţine că atât partenerii poliţistelor, cât şi populaţia nu sunt în siguranţă atât timp cât reacţia femeilor în faţa infractorilor este să se încuie în maşini.
O patrulă de poliţişti formată dintr-un agent şi o agentă este echivalentă cu un singur poliţist. Cel puţin aceasta este concluzia la care a ajuns preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, care povesteşte ce reacţii au femeile poliţist când trebuie să se confrunte cu infractorii. "Când apare vreun incident, femeia poliţist, în loc să-i sară în ajutor agentului, se încuie pe dinăuntru în maşină sau îi ţine agenda colegului, când acesta se tăvăleşte cu infractorul. Sunt disperaţi poliţiştii, să vedeţi ce reacţii au când aud de colege. Le-am zis celor din MAI că baremele la condiţie fizică, la înălţime, nu ar trebui diminuate pentru femei, pentru că ţara are nevoie de protecţie, are nevoie de un poliţist, iar poliţistul are o fişă a postului. Credeţi că infractorul aleargă mai încet dacă îl urmăreşte o femeie poliţist? Sau infractorul este mai puţin violent dacă apare o femeie? M-am uitat când defilau şi le-am zis: «Ce vreţi să faceţi, să cuceriţi România cu femei?". Erau batalioane întregi de fete», ne-a declarat Vasile Lincu.
Soţiile poliţiştilor decedaţi sau răniţi, angajate fără concurs în sistem
Potrivit unui proiect de ordonanţă care aduce modificări la Statutul Poliţistului, soţiile şi copiii poliţiştilor decedaţi sau rămaşi invalizi în misiune pot fi angajaţi fără concurs în MAI. Totodată, acelaşi proiect prevede că poliţistul rămas invalid poate fi menţinut în sistem, la cererea acestuia, pe o altă funcţie. "Noi am propus să beneficieze de aceeaşi protecţie şi poliţiştii decla