În prima parte a şedinţei de la mijlocul săptămânii, speculatorii au lăsat impresia că nu sunt foarte interesaţi de speculaţii, aşteptând partea scundă a zilei, când ştirile de pe piaţa americană dau un alt suflu pieţei. Ca urmare, lichiditatea era una destul de modestă, cu 482 de contracte şi o valoare sub 5 milioane lei. Nici evoluţia de pe pieţele de pe bătrânul continent nu a fost un sprijin pentru conturarea de strategii, acţiunile europene înregistrând iniţial fluctuaţii nehotărâte pentru ca apoi să se deprecieze, în contextul în care investitorii aşteptau rapoartele despre comenzile de bunuri de folosinţă îndelungată şi vânzările de case din SUA.
Ca de obicei în ultima perioadă, cel mai solicitat simbol era DEDJIA_RON, pentru care, pe scadenţa decembrie, se observau aproape 200 de contracte "Jucătorii" pariau pe scăderea Dow Jones, înregis¬trată în contextul în care cotaţia futures a indicelui a înregistrat variaţii reduse pe piaţa futures americană urmate de scăderi la NYSE. Direcţia era influenţată de faptul că investitorii îşi manifestă temerea că politicienii americani vor eşua să ajungă la un acord privind bugetul.
În sectorul valutelor, predominau pariurile privind evoluţia cursului euro/dolar. Speculatorii au încheiat, până la ora 16.45 doar 71 de contracte EUR/USD_RON pe scadenţa decembrie. Moneda comună se aprecia cu 0,21%, valorând 1,35100 USD. Euro continuă să se situeze la un nivel bun raportat la concurentul său, în condiţiile în care, şi pe pieţele futures externe, s-a observat cel mai bun nivel de încredere în moneda comună de dinainte de debutul crizei financiare.
Pe segmentul derivatelor pe acţiuni se observa ceva mai multă intensitate comparativ cu alte şedinţe. Aceasta se datora speculaţiilor înregistrate pe acţiuni autohtone, remarcându-se DESIF3 cu 65 decontracte pe scadenţa decembrie. Cotaţia unei acţiuni creştea cu 1