Laţurile folosite de hingherii din Balş pentru a prinde câinii comunitari de pe străzi i-au enervat la culme pe medicii nemţi prezenţi în localitate. Potrivit mai multor bălşeni, unii dintre câini ar fi murit din cauza acestei modalităţi de prindere, iar, potrivit medicilor, mai mulţi câini au necesitat operaţii la gât pentru a le fi scoase sârmele.
Medicii nemţi chiar le-au oferit crose speciale hingherilor pentru a nu mai răni câinii atunci când îi prind, însă aceştia s-au lăsat convinşi cu greu să le folosească. Chiar şi aşa, modalitatea aleasă de hingheri pentru a prinde câinii nu este una mulţumitoare pentru nemţi, dat fiind faptul că sunt mai mulţi câini care scapă decât cei prinşi.
„Nu este nevoie să meargă o armată formată din 20 de inşi pentru a prinde câinii, mai ales că aceşti oameni nu au nici cea mai mică idee despre cum ar trebui să procedeze pentru a-i captura. Urlă de nebuni, aleargă după ei, iar cei mai mulţi câini se sperie şi fug. Cel mai deranjant este că atât pentru câinii de mari dimensiuni, cât şi pentru cei de dimensiuni mici sunt folosite aceleaşi laţuri improvizate din sârmă, iar câinii au foarte mult de suferit. Erau de ajuns trei persoane cu crose adecvate care să-i prindă, dar nu cu ţipete, ci cu mâncare şi printr-o atitudine prietenoasă. Noi am pus mereu această problemă, ba chiar în campaniile trecute am mers personal pentru a-i prinde, dar ni s-a spus că li se vor da crose celor care-i prind. Nu vrem să vorbim despre întreruperea acestui proiect, pentru că intenţiile noastre sunt bune, dar trebuie să aibă loc o reorganizare”, a declarat Nina Schollhorn, unul dintre medicii nemţi prezenţi în Balş pentru a steriliza câinii şi pisicile din oraş.
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Balş, începând de miercuri, hingherii au intrat în normalitate şi folosesc doar crosele special create pentru a nu mai răni sau uc