Chiar dacă vremea de afară nu prea ne îmbie la ieşit, puteţi risca în acest week- end dacă vreţi să gustaţi din bulzul uriaş pregătit de bucătari tradiţionali.
Târgul de produse tradiţionale, căci despre acest eveniment este vorba, se va deschide sâmbătă, la ora 11.00, lângă Cora Lujerului, cartierul Militari. Bulzul uriaş va fi pregătit, chiar în faţa vizitatorilor, din zeci de kilograme de mălai şi brânză de burduf de la Bran. Iar dacă aveţi răbdare să vedeţi cum fierbe mămăliga la foc mic de lemne în ceaun de aluminiu, veţi fi răsplătiţi cu pastramă de oaie şi must.
Târgul din cartierul Militari va aduna 20 de producători din toată ţara, care vă îmbie cu brânză de oaie în coajă de brad, peşte proaspăt, cârnăciori specifici diverselor zone ale ţării, muşchiuleţ de porc aromat. Mai mult, maramureşencele îmbrăcate în portul tradiţional din ţara Oaşului vor pregăti sarmale de păsat în zeamă acră, fasole cu cârnaţi şi plăcinte. Nu vor lipsi nici micii sau frigăruile care vor sfârâi pe grătare, aşa cum îi şade bine oricărui târg.
Nu vă săturaţi cu bunătăţile pregătite de bucătari, deoarece veţi putea degusta şi prăjituri de casă, preparate după reţete vechi de 50 de ani, transmise din tată în fiu. Şi ca să nu plecaţi cu mâna goală, veţi putea achiziţiona miere naturală de albine şi produse apicole la preţuri de producător, după cum promit organizatorii. Produsele sunt atestate tradiţional de specialiştii de la Ministerul Agriculturii. “Târgul va fi deschis zilnic, până în luna decembrie, între orele 9.00 şi 20.00”, a precizat, pentru PUTEREA; Dan Ionescu, organizatorul târgului.
Chiar dacă vremea de afară nu prea ne îmbie la ieşit, puteţi risca în acest week- end dacă vreţi să gustaţi din bulzul uriaş pregătit de bucătari tradiţionali.
Târgul de produse tradiţionale, căci despre acest eveniment este vorba, se va deschide sâmbătă, la ora 11.