Mai multe programe de studiu de la instituţii de învăţământ superior de stat sau private au intrat în lichidare, începând cu anul universitar 2013-2014, pentru acestea urmând să nu se mai organizeze admitere. Hotărârea de Guvern nr. 493 conţine aproximativ 183 de specializări din 37 de instituţii de învăţământ superior din ţară propuse să intre în lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite ARACIS.
Programele închise de la Universitatea din Bucureşti sunt următoarele: Ingineria prelucrării materialelor polimerice, textile şi compozite de la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică; Administraţie publică (IF- învăţământ la frecvenţă şi ID- învăţământ la distanţă),de la Facultatea de Administraţie şi Afaceri; Chimie (în limba engleză) (IF), de la Facultatea de Chimie; Fizică (în limba franceză) (IF), de la Facultatea de Fizică; Geografia turismului (IFR), Geografie (IFR), Ştiinţa mediului (IFR), Geografia Mediului (IFR şi ID) de la Facultatea de Geografie; Tehnologia informaţiei (ID), Matematică - în limba franceză (IF), Matematică informatică (ID) şi Matematici aplicate - în limba engleză (IF), de la Facultatea de Matematică; Psihologie (ID), de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei; Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar (IF), de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei; Asistenţă managerială şi secretariat (la Crevedia) IF, de la Facultatea de Litere.
La Politehnica Bucureşti a intrat în lichidare specializarea Ingineria prelucrării materialelor polimerice, textile şi compozite (IF), de la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică.
Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte „Gheorghe Cristea” nu va mai organiza admitere la Economia mediului (IF), şi la Economie şi afaceri internaţionale (IF), de la Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative.
Academia Tehnică Militară a intrat î