Impozitul forfetar se amână până la începutul anului viitor, atunci când restaurantele şi pensiunile vor trebui să se alinieze noilor măsuri fiscale. Termenul de introducere a acestui tip de impozitare a fost amânat de mai multe ori, ultimul termen avansat de autorităţi fiind 1 octombrie 2013.
Unul dintre domeniile unde se înregistrază cele mai frecvente cazuri de evaziune este cel al serviciilor, motiv pentru care ministrul pentru IMM-uri, Maria Grapini, a făcut demersuri pentru schimbarea legislaţiei fiscale. Astfel, hotelurile, pensiunile, restaurantele, barurile, cafenelele, saloanele de înfrumuseţare şi spălătoriile auto vor trebui să renunţe la impozitul pe profit de 16% sau la cel pe venit de 3%, pentru a trece la impozitul forfetar. Schimbarea se va face la 1 ianurie 2014, informează Mediafax, citând surse guvernamentale. Executivul urmează să aprobe un proiect de lege, discutat în primă lectură miercuri în şedinţa de Guvern; el nu a putut fi adoptat de Executiv pentru că nu avea toate avizele necesare, dar se speră ca în şedinţa viitoare să se rezolve problema, iar Parlamentul să discute şi să adopte legea în regim de urgenţă.
Prin aplicarea noii forme fiscale, se urmăreşte creşterea bazei de impozitare. Potrivit ministrului Grapini, multe firme ce activează în domeniul serviciilor nu declară profit, făcând evaziune fiscală.
Impozitul forfetar se amână până la începutul anului viitor, atunci când restaurantele şi pensiunile vor trebui să se alinieze noilor măsuri fiscale. Termenul de introducere a acestui tip de impozitare a fost amânat de mai multe ori, ultimul termen avansat de autorităţi fiind 1 octombrie 2013.
Unul dintre domeniile unde se înregistrază cele mai frecvente cazuri de evaziune este cel al serviciilor, motiv pentru care ministrul pentru IMM-uri, Maria Grapini, a făcut demersuri pentru schimbarea legislaţiei fiscale. A