S-a creat o situatie fara precedent. Profitand de ambiguitati ale unor acte normative, Agentia Nationala de Integritate ii investigheaza, in ritm sustinut, pe primarii, pe consilierii si pe presedintii de Consilii Judetene din intreaga tara. Sub motiv ca acestia se fac vinovati pentru ca fac parte din Consilii de Administratie ale unor regii de utilitate publica. Deja multi dintre acestia au fost declarati incompatibili. Urmeaza ca aproape toti sa ajunga in aceasta situatie. Ma refer la mii de primari si la mii de consilieri. Ce e de facut?
Conform legii, primarii, consilierii si presedintii de Consilii Judetene gasiti incompatibili de ANI trebuie sa-si paraseasca functiile. Iar partea interesanta e ca cei mai multi dintre acestia fie au fost declarati incompatibili, fie sunt cercetati, fie urmeaza sa fie cercetati. Mai devreme sau mai tarziu, in acest ritm, ANI va deveni cel mai important jucator politic de pe piata, intrucat ar putea declansa pretutindeni, in mod indirect, alegeri locale anticipate. Ce au facut rau acesti alesi ai poporului? Exista cu adevarat mii de infractori in aceste functii publice? Cum va fi taxata Romania in momentul in care va deveni public, pe plan international, faptul ca o institutie cum e ANI, despre care reprezentanti ai Uniunii Europene au facut referiri elogioase, a constatat ca aproape tot ceea ce au ales prin vot democratic romanii este certat cu legea? Nu cumva adevarul e altul? Nu cumva exista anomali care trebuie corectate cat nu este inca prea tarziu?
Pentru ce sunt pusi la zid, unul dupa altul, cei alesi de cetateni in primavara anului precedent? Pentru ca fac parte din Consiliile de Administratie ale unor societati comerciale care, in realitate, sunt regii de canal, apa etc., apartinand in totalitate administratiilor locale si care, fara exceptie, sunt de utilitate publica. Adica indispensabile pentru cetatenii