Se spune că alimentele care sunt minim procesate sau tratate cu antibiotice şi hormoni sunt cea mai bună alegere pentru sănătate.
Iar beforeitnews.com notează că, spre exemplu, un fermier „nu va mânca niciodată cartofi neecologici. Există lucruri pe care experţii în domeniu nu le mănâncă, deoarece ştiu exact ce face rău sănătăţii.
Nu vor mânca deloc
Prin urmare, endocrinologul nu va mânca niciodată conserve de roşii, deoarece căptuşeala de răşină a conservelor de tinichea conţine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce, se pare, afecţiuni ce variaza de la probleme de reproducere şi până la boli cardiace, diabet şi obezitate, după cum notează şi suntfericita.ro.
De asemenea, toxicologul nu va mânca niciodată popcorn gata în 3 minute la microunde, deoarece problema constă în acidul acidul perfluoroocatonoic (PFOA) din căptuşeala pungii, care poate cauza apariţia cancerului la ficat, la testicule şi pancreas.
Iar experţii în pescărie nu vor mânca deloc somon de crescătorie. Deoarece somonul de crescătorie are un conţinut redus de vitamina D şi crescut de agenţi de contaminare, inclusiv cancerigeni, PCB, substanţe ignifuge bromurate şi pesticide, precum dioxina şi DDT (Diclor-Difenil-Tricloretanul).
Lista celor care ştiu de care alimente să se ferească este mult mai amplă, dar analiştii spun că „uneori, nici aceste specialişti în alimente nu sunt scutiţi de greşeli!”