“Dineu cu proşti “ se joacă pe 7 şi pe 8 septembrie la Palatal Naţional al Copiilor. De data aceasta, însă, spectacolul se va juca fără Şerban Ionescu, marele actor care a încetat din viaţa în urmă cu mai bine de un an. Astfel că, rolul Pierre, interpretat până acum ceva timp de Şerban Ionescu, în “Dineu cu proşti”, va fi înlocuit temporar de către Ion Caramitru. Din distribuţia piesei “Dineu cu proşti” mai face parte Horaţiu Mălăele, Medeea Marinescu şi Alexandru Bindea.
Titlul piesei lui Francis Veber e limpede că "bună ziua", dialogul nu intră în zone întunecate, scriitura e extrem de naturală. Tot respectul pentru mecanica râsului pusă-n funcţiune de Francis Veber. Piesa e o construcţie care "merge ca unsă", gagul îşi regăseşte adevărata condiţie, apare exact în clipa în care-l aştepţi...Francis Veber are marele talent de a scrie nişte fabule bine împănate cu lovituri de teatru. Râsul provocat de acest vodevil este imposibil de oprit.
Regizor, dramaturg şi scenarist francez, Francis Veber a debutat cu comedii de genul farsă în anii '70. Fiu al unui cuplu de scriitori, în a cărui "filieră" îi regăsim pe celebrii Tristan Bernard şi Pierre-Gilles Veber (autorul filmului Fanfan La Tulipe) şi pe Catherine Veber, Francis Veber a lucrat ca jurnalist, dedicându-se apoi cu pasiune scenariilor pentru comedii. Primul succes important, filmul cunoscut şi de publicul nostru, Le Grand Blond Avec Une Chaussure Noire / Marele blond, cu Pierre Richard.(1972). A colaborat cu regizorul Edouard Molinaro, pentru L'Emmerdeur (1973) în care i-am văzut pe Jacques Brel şi Lino Ventura. Cu acelaşi succes i se joacă, în acelaşi an, Le Magnifique, cu Jean Paul Belmondo. I se datorează marele succes al filmului La Cage Aux Folles (cu Ugo Tognazzi şi Michel Serrault), care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu. Debutul lui ca regizor s-a consemnat în 1976