Noile cercetări clasează nucile printre cele mai importante alimente bogate în antioxidanţi, necesari pentru menţinerea sănătăţii organismului. Alături de nuci şi alte tipuri de alune, precum migdale, fistic sau caju sunt bogate în nutrienţi care contribuie la arderea grăsimilor, previn riscul afecţiunilor cardiovasculare şi reduc simptomele sindromului premenstrual. Deşi majoritatea sunt bogate în calorii, un consum moderat nu îţi pune în pericol silueta.
Nucile reduc inflamaţiile
Pe lângă faptul că sunt bogate în antioxidanţi, nucile conţin şi acizi graşi Omega-3, care au rolul de a reduce inflamaţiile. Consumul moderat de nuci este o bună modalitate de a obţine grăsimi sănătoase, mononesaturate. De asmenea, nucile sunt de un real ajutor şi în combaterea simptomelor sindromului premenstrual.
Migdalele combat obezitatea
Migdalele conţin o cantitate mare de fibre şi sunt bogate în vitamina E, un antioxidant puternic ce activează regenerarea celulelor. Mai mult, migdalele sunt un aliat de nădejde împotriva kilogramelor în plus. În urma unui studiu publicat în Jurnalul Internaţional de Obezitate s-a descoperit că persoanele obeze care au inclus migdalele în dieta lor au slăbit mai mult decât cele care au optat pentru o dietă bogată în carbohidraţi complecşi. Alte studii arată că migdalele sunt bune pentru persoanele care au probleme cu nivelul colesterolului. Persoanele care şi-au luat 20% din caloriile zilnice prin consumul de migdale, timp de 4 luni, au observat că nivelul colesterolului rău, LDL, a scăzut considerabil.
Caju-ul creşte puterea de concentrare
Fierul din compoziţia caju-ului contribuie la răspândirea oxigenului în toate celulele organismului, ceea ce previne anemia, iar zincul este necesar pentru sistemul imunitar şi pentru o vedere mai bună. Mai mult, caju-ul este şi o sursă bună în magneziu, care ajută la îmbunătăţir