Intelectualii s-au reunit miercuri pentru a discuta despre indiferenţa arătată de clasa politică actuală faţă de aceştia şi despre cum se cheltuiesc banii publici la Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) şi Societatea Română de Televiziune (SRTV).
„Vedem că licitaţiile publice se găsesc la un nivel inexplicabil faţă de anii trecuţi. Licitaţiile sunt împărţite în loturi, ceea ce este interzis prin legislaţie“, şi-a început discursul Laura Ştefan, specialist în drept constituţional. `
Eugen Vasiliu, fost preşedinte al Comisiei de Cultură de la Senat, a atras atenţia şi asupra legislaţiei care reglementeză aceste instituţii publice. „Tot răul este în lege. Este un amestec între ticăloşie şi şi prostie. Veneau şi îmi spuneau colegi, preşedintele ( n.r. SRR sau SRTV) este al nostru? În lege, Parlamentul are control, dar este controlul lor. Natura juridică a televiziunii şi radioului este neclară, ceea ce favorizeză imposibilitatea de a controla. Nu este clară nici natura taxei pe care o plătim. Natura Consiliului de Administraţie, de asemenea, nu este clară“, a susţinut Vasiliu.
„Dan Hăulică a fost ignorat“
Grupul pentru Dialog Social (GDS) şi-a desemnat patru reprezentanţi pentru a merge în Parlament să semnaleze aceste probleme care se petrec la SRR şi SRTV. Aşadar, Valentin Moise, membru al Consiliului de Administraţie de la SRR, a făcut o cerere de a participa la dezbaterile din cadrul Comisiei de Cultură de la Camera Deputaţilor. Moise a mers însoţit de către ambasadorul Dan Hăulică, scriitoarea Ioana Diaconescu şi de către jurnalista Teodora Stanciu.
„Ieri, am fost la Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor ambasadorul Dan Hăulică, scriitoarea Ioana Diaconescu şi Valentin Moise, membru al Consiliului de Administraţie Radio România. Dup ce am aşteptat o jumătate de oră la poartă, am fost invitaţi în sala de şedinţă, asistând l