Sindicaliştii de la Serviciul de Ambulanţă Teleorman au trimis o contestaţie către Ministerul Sănătăţii prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de proiectul referitor la regionalizarea serviciilor de ambulanţă. Proiectul lui Raed Arafat este considerat ilegal şi neconstituţional.
Nemulţumirile sindicaliştilor de la Ambulanţa Teleorman au fost prezentate, astăzi, în cadrul Comisiei de Dialog Social întrunită la Prefectura Teleorman. În faţa prefectului Liviu Dumitraşcu şi a subprefectului Carmen Daniela Dan, liderul de sindicat al Sindicatului Operativ Ambulanţa Teleorman, Ion Dragomir, a prezentat activitatea serviciului, neajunsurile cu care se luptă ambulanţierii teleormăneni şi nemulţumirile legate de proiectul lansat în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii.
Potrivit proiectului privind regionalizarea serviciilor de ambulanţă, serviciul din Teleorman ar urma să se desfiinţeze de la 1 ianuarie 2014. Teleormanul ar trece în regiunea Sud, formată din opt judeţe şi coordonată de la Ploieşti. Sindicaliştii de la Serviciul de Ambulanţă Teleorman consideră însă că proiectul este ilegal şi neconstituţional, neavând o bază leagală care să permită aplicarea lui. Cum regionalizarea la nivel naţional nu s-a făcut, în opinia sindicaliştilor, regionalizarea serviciului de Ambulanţă şi trecerea acestuia într-o regiune care practic nu există, din punct de vedere legal, nu se poate face. ” Treaba asta este un fel de a pune carul înaintea boilor. Unde se regăseşte regiunea din punct de vedere juridic?”, a spus liderul de sindicat Ion Dragomir.
În urma aplicării proiectului propus de Ministerul Sănătăţii s-ar desfiinţa nu numai serviciul de Ambulanţă Teleorman, ci ar dispărea şi sindicatul din instituţie. În plus, ar apărea probleme cu încadrarea personalului de la Ambulanţă care odată trecut într-o altă instituţie, ar trebui să susţină concurs