* Update 10:10 Acţiunile BCC, suspendate de la tranzacţionare
Acţiunile Băncii Carpatica au fost suspendate, astăzi, de la tranzacţionare, conform Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
---
Banca Comercială Carpatica (simbol BCC) se află în căutarea unui partener strategic care să o ajute să îşi crească rata de adecvare a capitalului, a declarat, ieri, Johan Gabriels, preşedintele directoratului instituţiei de credit. În acest sens, conducerea băncii a avut o serie de întâlniri cu potenţiali investitori, ţinta sa reprezentând-o entităţi care să doresc să rămână în acţionariat cel puţin cinci ani, a afirmat domnia sa, în cadrul primei întâlniri anuale cu investitorii.
"Principalul acţionar al Băncii Carpatica (n.r. Ilie Carabulea) este dispus să îşi dilueze participarea, astfel încât să putem atrage capital adiţional de cel puţin 10-30 milioane euro", a precizat Johan Gabriels. Bancherul a confirmat existenţa unor discuţii cu instituţii financiare internaţionale, adăugând, însă, că un parteneriat cu acestea ar reprezenta o ţintă pe termen lung şi ar putea să debuteze mai degrabă printr-o finanţare primită de BCC, urmată apoi de o intrare în acţionariatul băncii. Fondurile de private equity nu reprezintă "neapărat" investitorii căutaţi, având în vedere că plasamentele acestora au o durată de viaţă limitată, iar experienţa cu AnaCap nu a fost "prea bună", susţine Johan Gabriels.
AnaCap este un fond de private equity specializat pe investiţiile în sectorul financiar european despre care s-a zvonit, încă din urmă cu doi ani, că ar dori să cumpere Banca Comercială Carpatica. Negocierile se pare că au eşuat, însă, din cauză că Ilie Carabulea, cel mai mare acţionar al instituţiei de credit, cu o deţinere de 41,29%, nu ar fi acceptat preţul oferit, considerându-l prea mic.
Johan Gabriels a explicat că va dura cel puţin şase luni până să poată f