Practica supravegherii a utilizatorilor de Internet este confirmată în fiecare zi de noi informaţii. Gigantul Yahoo a recunoscut că a primit zeci de mii de cereri de supraveghere din partea mai multor state. În plus, conducerea companiei a precizat că autorităţile de la Washington interzic publicarea unor detalii suplimentare privind numărul cererilor.
De la începutul lui 2013, Yahoo a primit un număr de 29.000 de cereri privind informaţii despre utilizatorii săi, adresate de 16 state, în special de SUA. Printre statele care au cerut informaţii se mai numără Australia, Hong Kong, India, Noua Zeelandă, Taiwan, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie şi Brazilia.
Companiei IT i s-au adresat 12.444 cereri de la autorităţi americane, în primele şase luni ale anului 2013. Acest număr include toate tipurile de cereri de date, fie că provin de la autorităţile judiciare sau autorităţile pentru securitatea naţională a SUA, în baza legii FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act) şi a NSL (National Security Letters). Ron Bell, principalul avocat al companiei, a argumentat că Yahoo priveşte serios confidenţialitatea utilizatorilor, mai ales că departamentul juridic al gigantului pretinde ca toate cererile guvernelor să fie legale.
Un procent de 37% din cererile Washingtonului au fost satisfăcute, iar pentru 55% Yahoo a furnizat informaţii 'fără conţinut' precum numele sau localizarea. Doar 2% din aceste cereri au fost respinse, iar pentru 6% nu s-au furnizat nici un fel de date. La rândul său, Facebook a recunoscut că, în perioada primului semestru din anul curent, peste 70 de state au cerut date despre utilizatorii săi.
Practica supravegherii a utilizatorilor de Internet este confirmată în fiecare zi de noi informaţii. Gigantul Yahoo a recunoscut că a primit zeci de mii de cereri de supraveghere din partea mai multor state. În plus, conduc