A început sezonul strugurilor şi este bine de ştiut şi ce beneficii ne aduc aceste fructe, pentru organism. Pe lângă faptul că strugurii pot fi folosiţi la diete,ei previn cancerul şi ţin bacteriile departe de organismul nostru, datorită unei compoziţii minune pe care o găsim în boabele de struguri.
Astfel că, pentru a beneficia de proprietăţile miraculoase ale savuroaselor boabe de strugure : boala canceroasă, îmbătrânirea prematură şi afecţiunile cardiovasculare, realizatorii studiului recomandă un consum zilnic de câte 200 g de struguri pe zi, cu coaja şi cu sâmburi cu tot. Asta după ce, câţiva cercetătorii de la Universitatea din Illinois, SUA, au descoperit recent că în compoziţia boabelor de struguri există aproximativ zece flavonoide noi, care au efecte anticancerigene mult mai puternice decât li s-a atribuit până în prezent, scrie clickstyle.ro. Rezultatele unui studiu in vitro arată că aceste noi flavonoide inhibă activitatea unei enzime, toposomeraza II, care joacă un rol esenţial în apariţia cancerului.
A început sezonul strugurilor şi este bine de ştiut şi ce beneficii ne aduc aceste fructe, pentru organism. Pe lângă faptul că strugurii pot fi folosiţi la diete,ei previn cancerul şi ţin bacteriile departe de organismul nostru, datorită unei compoziţii minune pe care o găsim în boabele de struguri.
Astfel că, pentru a beneficia de proprietăţile miraculoase ale savuroaselor boabe de strugure : boala canceroasă, îmbătrânirea prematură şi afecţiunile cardiovasculare, realizatorii studiului recomandă un consum zilnic de câte 200 g de struguri pe zi, cu coaja şi cu sâmburi cu tot. Asta după ce, câţiva cercetătorii de la Universitatea din Illinois, SUA, au descoperit recent că în compoziţia boabelor de struguri există aproximativ zece flavonoide noi, care au efecte anticancerigene mult mai puternice decât li s-a atribuit până în prezent, scri