Pătrunjelul este subapreciat, deși are importante calități nutritive și paleative, dar majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile sale și îl folosesc doar pentru a decora mâncarea. În compoziţia sa, pătrunjelul deţine un valoros depozit de substanţe nutritive care ţin la distanţă 100 de boli. O legătură de pătrunjel conţine: săruri minerale de calciu, magneziu, fosfor, sodiu, potasiu, sulf, fier, provitamina A și foarte multă vitamina C. Rădăcina patrunjelului, odată ajunsă în organism este un reparator al ficatului, un foarte bun stimulent pentru rinichi și pentru reținerile de apă. Consumat cât se poate crud, pătrunjelul are efecte antioxidante, antiinflamatorii și antiinfecțioase, protejează plămânii, aparatul digestiv, împiedică apariția mutațiilor canceroase, combate reacțiile adverse ale citostaticelor și ale radioterapiei. Pătrunjelul este o sursă importantă de acid folic, iar unul dintre cele mai importante roluri ale acidului folic este acela că ajută organismul la nivel cardio-vascular. Pătrunjelul este bogat în clorofilă, care are capacitatea de a purifica și de a inhiba răspândirea bacteriilor, ciupercilor și a altor microorganisme. Pătrunjelul ȋmbunǎtǎțește și echilibrul hormonal la femeii. Aceastǎ plantǎ este utilǎ în tratarea problemelor hormonale cum ar fi sindromul premenstrual, menopauza sau menstruația. Este un remediu natural și pentru sterilitate masculină sau frigiditate feminină. Dacă undeva s-a răsturnat carul cu vitamine, atunci pătrunjelul este una dintre legumele cele mai bogate în vitamine.
Pătrunjelul este subapreciat, deși are importante calități nutritive și paleative, dar majoritatea oamenilor nu cunosc beneficiile sale și îl folosesc doar pentru a decora mâncarea. În compoziţia sa, pătrunjelul deţine un valoros depozit de substanţe nutritive care ţin la distanţă 100 de boli. O legătură de pătrunjel conţine: săruri minerale de c