Când vine vorba de grăsimi, părerile specialiştilor se bat cap în cap, iar noi nu ştim încă, dacă este sau nu corect să consumăm grăsimi. Când şi în ce cantităţi e bine să consumăm grăsimi? Este întrebarea care stă pe buzele tuturor, atunci când vine vorba de o dietă. Ar trebui ca lumea întreagă să înţeleagă faptul că grăsimile nu sunt deloc nesănătoase, mai ales dacă ştim cum să le consumăm. O dietă bogată în carbohidraţi sănătoşi este asociată, de cele mai multe ori, unui organism sănătos. Am extras mai jos, câteva păreri ale specialiştilor legate de grăsimi.
Ai auzit spunându-se foarte des că grăsimile îngraşă şi că trebuie să le eviţi cât poţi. „Depinde de grăsimile pe care le mănânci“, spune nutritionistul american Tricia Psota. „Grăsimile din chipsuri, prăjituri şi diferite mâncăruri pot creşte colesterolul şi riscul pentru diferite boli. Poţi să încerci grăsimi bune care se găsesc în nuci, avocado şi somon. De asemenea Sharon Palmer, autoarea cărţii The Plant- Powered Died consideră că, dacă le combini cu a dietă echilibrată, grăsimile sănătoase nu te îngraşa“, scrie csid.ro. „Să mănânci în porţii mici şi dese e ideal dacă vrei să alungi foamea. Astfel, ai control asupra porţiilor şi faci alegeri mai bune din punct de vedere nutriţional“, spune Mike Clancy, personal trainer la David Barton's Gym. „Gustările inteligente precum nucile, fructele şi iaurtul cresc nivelul de energie de-a lungul zilei.“
Chrissy Carroll, fondatorul Inspired Wellness Solution este de altă părere: „Studiile legate de consumul carbohidraţilor arată că sunt prost înţeleşi“. „E adevărat că că excesul de carbohidraţi măreşte riscul problemelor cardiovasculare. Dar, nu sunt studii cum că acei carbohidraţi sănătoşi precum cerealele, fructele sau legumele pot avea un impact negativ asupra sănătăţii. Din contră, multe studii sugerează că o dietă bogată în carbohidraţi sănătoşi e