Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Arad dă publicităţii, după Săptămâna Europeană a Mobilităţii, rezultatele monitorizării aerului. Asta, în condiţiile în care calitatea aerului din municipiu e monitorizată de două staţii fixe. „În municipiul Arad poluarea aerului înconju- rător este monitorizată prin intermediul a două staţii fixe de monitorizare a calităţii aerului: staţia AR1-staţie de tip industrie/trafic, amplasată în pasajul Micălaca şi staţia AR2-staţie de tip fond urban, amplasată în incinta Colegiului Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului, de pe strada Ion Fluieraş. În judeţ, mai există o a treia staţie fixă de monitorizare a calităţii aerului de tip suburban/trafic-AR3, amplasată în oraşul Nădlac”, susţine Vasile Man, directorul APM Arad. Astfel, specialiştii din cadrul APM au o imagine clară cu privire la concentraţia de oxizi de azot, dioxid de sulf, monoxid de carbon, ozon), benzen-toluen-xylen şi pulberi în suspensie din atmosferă. „Conform Legii 104/2011, prin care este reglementată calitatea aerului înconjurător, la poluanţii gazoşi nu s-au înregistrat valori care să depăşească limitele prevăzute în acest normativ, în primul semestru al anului 2013”, a mai spus Man. De menţionat că pulberile în suspensie au depăşit valoarea limită. „În lunile aprilie şi mai, valoarea limită de 50 micrograme/mc a fost depăşită în condiţii meteo nefavorabile şi trafic intens, la staţiile AR1 (două depăşiri) şi la AR 3 (două depăşiri)”, a încheiat Man.
În ceea ce priveşte poluanţii gazoşi, trebuie spus că au fost efectuate măsurători în condiţii de trafic normal şi în condiţii de trafic oprit, când s-a constatat o reducere a acestora de până la 42%.
Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Arad dă publicităţii, după Săptămâna Europeană a Mobilităţii, rezultatele monitorizării aerului. Asta, în condiţiile în care calitatea aeru