În plin sezon cu temperaturi caniculare, nutriţioniştii ne avertizează că putem resimţi deshidratarea ca pe o senzaţie de foame, aşa că, înainte să devorăm tot ce găsim în frigider şi, mai cu seamă, alimente uşor de preparat precum sandvişurile cu mezeluri, ar trebui să bem un pahar mare cu apă pentru a ne potoli setea. Şi, în cazul în care nu aveţi poftă de mâncăruri gătite vara, nu intraţi în restaurantele tip fast food, ci alegeţi mai degrabă salate din legume şi fructe proaspete sau supe reci. În acest sens, specialiştii avertizează că printre cele mai nocive alimente se numără pâinea albă, cârnaţii, salamul, crenvurştii, mezelurile în general, alimentele congelate, băuturile energizante şi cele acidulate, toate acestea cauzând migrene, colesterol ridicat, hipertensiune arterială şi chiar cancer.
Pâinea albă, celebra frazelă pufoasă care se află în topul preferinţelor românilor, este unul dintre alimentele care trebuie excluse din dieta zilnică. Aceasta conţine făină rafinată, care uneori este albită cu clor şi este tratată cu bromură. Aceste procedee “omoară” toate fibrele, astfel încât organismul nu va putea să le digere, informează epyk.com, citat de Mediafax. De altfel, pâinea albă este denumită “aliment gol”, având în vedere că ea conţine numai amidon, pe care organismul îl transformă în zahăr şi grăsimi. Puţini sunt cei care ştiu că pâinea albă conţine zaharuri rafinate care în exces pot contribui la apariţia cancerului, la infecţii severe şi boli autoimune, dar şi acneea este stimulată de abuzul de pâine albă, întocmai ca şi de dulciuri. “Organismul nostru este un motor care consumă un carburant pentru a produce energie. Celula umană arde un combustibil, respectiv glucoza, dulcele şi generează energie şi radicali liberi. Rezultatele finale ale metabolizării glucidelor se leagă de structurile nobile, dereglându-le activitatea încât pot să apară fe