Preşedintele Institutului Aspen România, Mircea Geoană, vorbeşte, într-un interviu acordat, miercuri, MEDIAFAX, despre organizarea conferinţei Bucharest Forum 2013, despre care afirmă că este cea mai importantă conferinţă economică şi politică organizată de România.
Geoană consideră că, având în vedere faptul că toate ţările situate între mările Caspică, Neagră şi Adriatică sunt reprezentate la conferinţa care va avea loc la Palatul Parlamentului, între 26 şi 28 septembrie, precum şi prezenţa unor personalităţi din domeniul politic şi economic face ca Bucharest Forum 2013 să fie un Davos al regiunii.
"Este, fără îndoială, cea mai importantă conferinţă economică şi politică pe care România a organizat-o vreodată şi este, într-un fel, un Davos al regiunii noastre. Mă bucur că Institutul Aspen România, care este promotorul acestui concept, în parteneriat cu Guvernul României, cu Parlamentul României, cu Ministerul de Externe, cu organizatorii conferinţelor Davos, NewYork Forum, am reuşit să facem ceea ce trebuia să facem de mult: să punem Bucureştiul şi România pe harta investitorilor, pe harta politică şi pe harta economică a zonei noastre", precizează Geoană, în interviul acordat MEDIAFAX.
Tema Bucharest Forum: Ancorarea noului drum al mătăsii în regiunea celor trei mări: Caspică, Neagră şi Adriatică
Potrivit preşedintelui Aspen România, tema conferinţei de la Bucureşti rezidă în "ancorarea" unui nou drum al mătăsii în regiunea mărilor Caspică, Neagră şi Adriatică, reuniunea urmărind să devină un loc pentru o dezbatere privind oportunităţile economice şi de investiţii pentru ţările din zona celor trei mări.
"Suntem, de asemenea, la a doua iteraţie a unei teme care defineşte acest Davos românesc care este legat de noul drum al mătăsii. În esenţă, România trebuie să devină şi poate să devină o poartă între cele două mari zone care repr