Fostul şef de post al comunei Dorna Arini, Mircea Marcel Cîrneală, arestat preventiv în august 2010 pentru luare de mită şi condamnat în decembrie 2011 de Tribunalul Suceava la doi ani de închisoare, cu suspendare, susţine în continuare că este nevinovat şi că toată povestea care l-a transformat într-un şpăgar, după aproape 20 de ani de carieră în poliţie, a fost o lucrătură ordinară pusă la cale cu ajutorul unui subordonat de-al său.
Agentul-şef principal Cîrneală l-a acuzat pe fostul său subordonat Ilie Florin Jucan, ajuns între timp şef de post în locul său, că a minţit în faţa anchetatorilor şi a instanţei, iar declaraţiile acestuia l-au adus în spatele gratiilor (el a fost arestat preventiv în perioada 9-28 august 2010).
Mircea Marcel Cîrneală a fost trimis în judecată pentru că în vara lui 2010 ar fi pretins de la o femeie din comună, Genoveva Cristia, suma de 1.500 de lei, pentru a soluţiona favorabil un dosar în care aceasta era cercetată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Anchetatorii susţin că banii au fost daţi în două tranşe, un plic cu 700 de lei, respectiv un plic cu 800 de lei. Cu toate astea, fostul şef de post nu a fost prins cu acei bani asupra sa, concluziile procurorilor fiind întemeiate pe alte probe coroborate în cauză.
Inculpatul susţine că în primul plic, în care denunţătoarea i-ar fi spus că ar fi documente pentru dosarul care o viza, iar anchetatorii susţin că se aflau 700 de lei, era de fapt o coală de hârtie goală. Mircea Marcel Cîrneală spune că a deschis acel plic după ce l-a purtat în mapă câteva zile. „Greşeala mea a fost că am aruncat acel plic, când am văzut că nu e nici un document în el. Al doilea plic nici nu l-am luat, deşi m-au ademenit să mă duc să-l ridic”, explică fostul şef de post.
Cîrneală a fost trimis în judecată şi pentru fals material în înscrisuri oficiale în formă continuat