Proiectul de lege privind introducerea impozitului forfetar de la 1 ianuarie 2014 ar putea fi aprobat saptamana aceasta si trimis apoi Parlamentului. Noul impozit va reprezenta o suma fixa si va fi platit de hoteluri, pensiuni, service-uri auto si unitati de alimentatie publica.
Ce cred despre forfetar patronii restaurantelor din Bucuresti? Opiniile sunt impartite. Unii vad masura ca pe una buna, care ii va ajuta pe cei care lucreaza cinstit, iar altii acuza ca este prost gandit si le va afecta afacerile.
Impozitul forfetar, da la 1 ianuarie 2014: Cum se calculeaza si cat vor plati firmele
Mugur Mihaescu, patron "St. Patrick", Centrul Vechi: Cei care tipa sunt cei care au lucrat la negru pana acuma
Mugur Mihaescu, fost membru al trupei Vacanta Mare, detine doua localuri plasate in cea mai buna zona din Centrul Vechi si este un vehement aparator al noului impozit forfetar, despre care crede ca va da o lovitura celor care lucreaza la negru.
"Cei care au de castigat sunt cei care au lucrat la alb, pentru ca platesc mai putin, iar cei care tipa sunt cei care au lucrat la negru pana acuma. Eu sunt in zona A, cea mai mare zona, cu cel mai mare impozit, si este super ok pentru mine. Nu sunt deloc ironic", a declarat Mugur Mihaescu pentru Ziare.com.
El a explicat de ce e bun impozitul forfetar. "Cei care lucram la alb aici, in Centrul Vechi, stam cu ochii pe ceas si asteptam impozitul forfetar, pentru ca ne-am saturat sa-i platim noi pe aia care lucreaza la negru, pe aia care-si scot firmele pe zero. Asta-i concurenta neloiala, eu fac un business si platesc de ma ia mama dracu', fiscalizez totul, si vine ala, scoate firma la zero si dupa aia zice: 'N-am, sefu', de unde?! Ca nu merge!", s-a plans patronul restaurantului St. Patrick.
Mihaescu a dezvaluit ca va plati 28.000 de lei anual impozit fo