Desigur, infarctul sau ictusul sunt devastante. Lasă organismul slăbit şi teama pentru orice fel de activitate care poate pune în pericol pe cei care au suferit aceste fenomene grave. Printre activităţile considerate periculoase se numară şi sexul. Este sexul un tabu pentru cine a suferit un infarct sau a avut un ictus? Problema a fost dezbatută recent la un congres al societăţii europene de cardiologie.
Cu rezultate îmbucurătoare pentru cine se află în această situaţie.
Infarctul sau ictusul sunt, din păcate, frecvente în societatea modernă. Stilul de viaţă pe care-l avem, stresul, dar şi grăsimile pe care le consumăm, lipsa activităţilor sportive sau chiar şi o moştenire genetică, fac astfel încât să existe un procent mare de bărbaţi şi femei care ajung să aibă un infarct sau un ictus; pe lângă aceştia mai sunt şi cei care suferă un transplant de inimă. Viaţa lor după acest eveniment dramatic se schimbă. Frica faţă de un posibil nou infarct sau ictus face ca cei afectaţi să se teamă de multe activităţi normale, printre care şi de sex. Viaţa sexuală a celor care au avut un infarct sau un ictus de multe ori dispare - teamă de a avea un nou infarct din cauza efortului depus, chiar şi atunci când acesta este extrem de plăcut, îi face pe mulţi să renunţe la o viaţă sexuală activă - această devine pentru ei un tabu.
Este însă chiar aşa? Sexul este periculos? Trebuie într-adevăr să fie dat uitării?
La congresul societăţii europene de cardiologia care a avut loc recent la Amsterdam o întreagă sesiune a fost dedicată acestei discuţii.
Cardiologi de prestigiu au discutat eventualele pericole ale activităţii sexuale pentru cei care au avut un infarct sau un ictus
Rezultatele acestei discuţii au fost extrem de interesante şi încurajatoare!
Sexul nu este un tabu - ba dimpotrivă! Evident, puţină atenţie la semnalele organismului şi o d