În plin sezon al aprovizionării de toamnă, comercianţii din Piaţa Centrală se plâng că vânzarea merge destul de prost, în timp ce cumpărătorii spun că preţurile legumelor şi fructelor sunt exagerate şi nu-şi permit să cumpere cantităţile dorite. Cu preţuri variind uşor în funcţie de calitate, gogoşarii costă între patru şi cinci lei kilogramul, ardeii se vând cu doi şi 2,5 lei, vinetele costă 1,5 lei kilogramul, ardeii kapia costă între trei şi patru lei, iar ceapa şi morcovii se vând cu 1,5 lei. Pentru a pregăti zacuscă, unii cumpărătorii optează pentru varianta ceva mai ieftină, cea a comerţului la sac, iar alţii spun că preferă să se aprovizioneze din hipermarketuri, unde, deşi dau cu 0,5 lei mai mult pe kilogram, pot alege marfa. Comercianţii de la tarabele din piaţă îşi justifică preţurile mari cu scuza producţiei afectate de ploile şi temperaturile scăzute din ultima perioadă. Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a ziarului Monitorul de Botoşani. În plin sezon al aprovizionării de toamnă, comercianţii din Piaţa Centrală se plâng că vânzarea merge destul de prost, în timp ce cumpărătorii spun că preţurile legumelor şi fructelor sunt exagerate şi nu-şi permit să cumpere cantităţile dorite. Cu preţuri variind uşor în funcţie de calitate, gogoşarii costă între patru şi cinci lei kilogramul, ardeii se vând cu doi şi 2,5 lei, vinetele costă 1,5 lei kilogramul, ardeii kapia costă între trei şi patru lei, iar ceapa şi morcovii se vând cu 1,5 lei. Pentru a pregăti zacuscă, unii cumpărătorii optează pentru varianta ceva mai ieftină, cea a comerţului la sac, iar alţii spun că preferă să se aprovizioneze din hipermarketuri, unde, deşi dau cu 0,5 lei mai mult pe kilogram, pot alege marfa. Comercianţii de la tarabele din piaţă îşi justifică preţurile mari cu scuza producţiei afectate de ploile şi temperaturile scăzute din ultima perioadă. Subiectul este tratat pe