Imobiliarii care au intermediat mutarea Diverta susţin că aceasta va fi binevenită. În schimb,
noii chiriaşi sunt încântaţi de vechea clădire şi vor păstra denumirea.
Compania imobiliară care a intermediat mutarea Diverta Universităţii din locul unde a funcţionat zeci de ani în centrul Clujului au explicat motivele care au determinat reţeaua de librării să se relocheze.
Directorul agenţiei Blitz Imobiliare, Cătălin Priscorniţă, cea care a intermediat mutarea , a menţionat că preţul mare al chiriei în fostul spaţiu e doar un element care a determinat mutarea. "Aceasta este un simbol al Clujului, care, vreme de 13 ani, s-a identificat cu Diverta. Acum însă Diverta se va relansa cu un concept nou pentru care spaţiul de la Hubertus este mai potrivit. Costurile au reprezentat doar unul dintre motivele pentru care clientul nostru a luat decizia de a reloca magazinul, consideră acesta.
"Librăria Universităţii este astăzi, din păcate, doar un nume care s-a perpetuat de-a lungul timpului în conştiinţa clujenilor. La fel sunt şi altele: Minerva, Union, fabrica Ursus, Flacăra, în vreme ce Diverta este un brand care a înţeles nevoile publicului şi a hotărât să facă acest pas pe care noi îl considerăm curajos şi totodată necesar în condiţiile actuale de piaţă. Suntem convinşi că noul proiect va fi pe placul clujenilor", a menţionat directorul Blitz Imobiliare. Diverta se va redeschide pe Bulevardul 21 Decembrie în 1 octombrie, în locul restaurantului Hubertus. Noul concept al librăriei va presupune atât spaţiul clasic de tip librărie, cât şi o zonă de lectură şi una de creaţie, precum şi o zonă destinată evenimentelor - expoziţii, lansări de carte sau dezbateri. Reprezentanţii Diverta au menţionat ulterior că au ales relocarea pe fondul costurilor mari din locaţia respectivă corborată cu scăderea pieţei de carte în ultimii ani.
O unitate a gru