Veste bună pentru economia UE. Zona euro a ieşit din recesiune în trimestrul al doilea, cu o creştere economică de 0,3% faţă de primele trei luni ale anului, după o perioadă de un an şi jumătate de contracţie economică, cea mai îndelungată perioadă de declin de la adoptarea monedei unice europene, în 1999.
Potrivit mediei estimărilor economiştilor, se observă o creştere de 0,2% în zona euro în trimestrul al doilea. În primele trei luni ale anului, PIB-ul zonei euro a scăzut cu 0,3% faţă de ultimul trimestru din 2012.
În ciuda veştilor bune, inflaţia la 1,6% şi şomajul record de 12,1%, fac ca situaţia economică să rămână una dificilă în Europa.
Potrivit Wall Street Journal pieţele nu au afişat o reacţie semnificativă după publicarea datelor privind PIB-ul zonei euro.
Euro este în stagnare faţă de dolar, la aproximativ 1,32 dolari pe euro, iar cotaţiile obligaţiunilor guvernamentale germane nu înregistrează variaţii semnificative, situaţie similară şi pe bursele vest-europene.
Zona euro a ieşit în trimestrul al doilea din cea mai lungă recesiune înregistrată de la formarea blocului monetar, în principal datorită creşterilor înregistrate de Germania şi Franţa, pe fondul primei perioade prelungite de linişte pe pieţele financiare de la izbucnirea crizei datoriilor de stat, în urmă cu trei ani, notează Bloomberg.
Potrivit Eurostat, faţă de trimestrul al doilea al anului trecut, economia zonei euro a scăzut cu 0,7%.
PIB-ul Uniunii Europene a crescut cu 0,3% în trimestrul al doilea faţă de primele trei luni ale anului, dar a înregistrat o contracţie de 0,2% raportat la perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit Mediafax.
Veste bună pentru economia UE. Zona euro a ieşit din recesiune în trimestrul al doilea, cu o creştere economică de 0,3% faţă de primele trei luni ale anului, după o perioadă de un an şi jumătate de contra