Galerie Foto
TIMIȘOARA. 200.000 de euro. Aceasta este suma necesară pentru achiziționarea unui mamograf performant de către Asociația OncoHelp. Aparatul este extrem de necesar în lupa cu prevenția și depistarea în fază incipientă a cancerului la sân, o maladie cruntă care afectează anual una din opt femei.
Strângerea de fonduri este o campanie a întregii comunități pentru că în clipa în care femeia se îmbolnăvește suferă familia, rudele, are de pierdut angajatorul, a declarat Smaranda Marcu, voluntar, care miercuri a luat parte la lansarea campaniei Help 25, destinată conștientizării și informării cu privire la cancerul la sân. Campania are ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la această boală și strângerea de fonduri necesare pentru cumpărarea unui mamograf.
Medicii de la OncoHelp atrag atenția că deși sunt femei care observă că au noduli la sâni nu se prezintă de urgență la medic de cele mai multe ori de rușine cu toate că acest tip de cancer este cel mai frecvent în rândul femeilor. Potrivit specialiștilor, supraviețuirea la cinci ani în cazul cancerului la sân depistat în fază incipientă este de peste 95%.
OncoHelp își propune să pună bazele unui program de prevenție, care va dura 25 de luni.
Anghelina Glisici povestește că a fost diagnosticată în anul 2004 cu cancer la sân, iar în două săptămâni a și fost operată.
Aflarea diagnosticului de cancer lasă urme foarte adânci. Alături mi-au fost familia și prietenii, care m-au ajutat când am căzut. Depistat la timp, cancerul la sân poate fi oprit din evoluție, a spus Anghelian Glisici, coordonatoare a Grupului de Suport Violeta a Persoanelor Diagnosticate cu Cancer la Sân al Asociației OncoHelp.
În cele 25 de luni, cât va dura campania, OncoHelp va oferi 5.000 de mamografii gratuite, ale căror rezultate vor ajunge într-o bază de date ce va fi fol