Managerul Stelei minimalizează, obraznic, perfomanţa Stelei din 1986. Cucerirea Cupei Campionilor, la Sevilla, contra Barcelonei, figurează nu doar în istoria fotbalului românesc, ci şi în muzeul fotbalului european.
Reporterul „Evenimentului Zilei” și panoul „Hall of Fame” pe care istoria fotbalului reține numele lui Emeric Ienei
Sursa: DANIEL NANU
Intrarea în Muzeul Ligii Campionilor
Sursa: DANIEL NANU
Peretele fi nalei din 1989, Milan - Steaua 4-0. Se amintește că Iordănescu, antrenorul Stelei, a jucat în fi nala din ’86 de la Sevilla
Sursa: DANIEL NANU
Mihai Stoica trâmbiţează până la plictiseală despre diferenţa dintre formatul vechii Cupe a Campionilor şi actuala Champions League. "Ei nici măcar nu au participat în această competiţie", susură managerul Stelei de azi, o echipă care în actualul format al Ligii Campionilor a înregistrat ultima victorie când România bătea la porţile UE, iar maidanezii defilau pe Calea Victoriei. Se întâmpla în 2006.
Di Stefano, Cruyff, Zidane, Ienei...
În fiecare an, la fiecare finală, UEFA şi sponsorii săi generoşi organizează un muzeu al Cupei Campionilor. Sunt toţi eroii şi toate echipele care în mintea managerului stelist nu ar exista. Alfredo Di Stefano, Matt Busby, Rinus Michels, Johann Cruyff, Eusebio, Beckenbauer, Breitner, Rush, Van Basten, Gullit, Zidane, Messi şi atâtia uriaşi pe care istoria forbalului nu ar putea să-i mai încapă sunt acolo.
Pe un perete deasupra căruia scrie "Honnor", sunt toţi marii antrenori care au îmbrăţişat de urechile acelea mari cel mai râvnit trofeu intercluburi din Europa. Pardon, din lume! Pe acel perete scrie, cu litere argintii pe fond negru "Emerich Ienei". Fiecare finală a Cupei Campionilor are o secţiune aparte. Meciul Stelei contra Barcelonei reţine coperta programului de meci şi povestea conform căreia Duckadam a apărat 4 l