Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul B.C.C.O. Bacau, B.C.C.O. Craiova, B.C.C.O. Constanta, B.C.C.O. Alba, B.C.C.O. Galati, S.C.C.O. Dambovita, I.P.J. Suceava - S.A.S., Inspectoratul Judetean de Jandarmi Suceava, Brigada Mobila de Jandarmi "Alexandru Cel Bun" Bacau, I.J.J. Galati si S.A.S. Botosani, au efectuat 37 de perchezitii domiciliare pe raza judetelor Suceava, Botosani, Bacau, Constanta, Dolj, Sibiu, Dambovita si Galati, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat, compus din 36 de membri, cetateni romani si straini, specializat in savarsirea infractiunilor de: efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos, detinere, fara drept, a unui program informatic, a unei parole, cod de acces sau date informatice si distribuire sau punere la dispozitie sub orice forma, fara drept, a unui dispozitiv sau program informatic, a unei parole, cod de acces sau alte asemenea date informatice.
Membrii gruparii infractionale au actionat in mod coordonat, in scopul savarsirii de infractiuni informatice, avand ca obiect fraudarea in special a clientilor bancii POSTE ITALIANE SPA, prin obtinerea in mod fraudulos a datelor de acces la conturile bancare online banking ale acestora prin metoda phishing, accesarea fara drept a conturilor si efectuarea de transferuri frauduloase de fonduri prin intermediul sistemului international de transfer de bani Western Union, scopul final al grupului infractional organizat fiind obtinerea de beneficii financiare substantiale.
Activitatea infractionala a grupului era structurata pe trei paliere principale, respectiv: obtinerea datelor de acces la conturi bancare, efectuarea transferurilor frauduloase de fonduri si ridicarea sumelor d