Angajaţii Spitalului Municipal de Urgenţă Roman nu vor primi drepturile salariale câştigate în instanţă.
Este vorba de reducerile de salariu de 25% operate în timpul guvernului Boc. Și asta pentru că o decizie a Curţii Europene a Drepturilor Omului a făcut ca statul român să respingă acţiunea pe care angajaţii au făcut-o în instanţă. Avocatul Marinela Averescu, cea care a reprezentat atât sindicatul Sanitas din spital, cât şi sindicatul medicilor Sinmed, a explicat că, în urma unei decizii a Curţii Europene, titlurile executorii pe care angajaţii le-au obţinut în instanţă nu mai pot fi aplicate.
“În 2011, când, în practica Curţii Europene, salariul era considerat proprietate şi era garantat, magistraţii Tribunalului Neamţ au admis acţiunea noastră şi ne-au dat câştig de cauză. În 2012, Curtea Europeană a luat o decizie particulară şi discriminatorie în cazul României şi a instituit o nouă practică, motivată de contextul crizei mondiale, şi a admis că salariul este proprietate, dar nu se mai garantează cuantumul. Având la îndemână o practică ce a provocat controverse, magistraţii de la Curtea de Apel Bacău au admis recursul făcut de spital şi au respins acţiunea noastră, astfel că reducerile de 25% din salarii nu mai pot fi recuperate”, a afirmat avocatul Marinela Averescu.
Angajaţii Spitalului Municipal de Urgenţă Roman nu vor primi drepturile salariale câştigate în instanţă.
Este vorba de reducerile de salariu de 25% operate în timpul guvernului Boc. Și asta pentru că o decizie a Curţii Europene a Drepturilor Omului a făcut ca statul român să respingă acţiunea pe care angajaţii au făcut-o în instanţă. Avocatul Marinela Averescu, cea care a reprezentat atât sindicatul Sanitas din spital, cât şi sindicatul medicilor Sinmed, a explicat că, în urma unei decizii a Curţii Europene, titlurile executorii pe care angajaţii le-au obţinut în instanţă n