Fabrica de bere Ursus a găzduit, weekend-ul trecut, prima ediţie a porţilor deschise, cu prilejul aniversării a 35 de ani de la înfiinţarea sa. Pe durata celor trei zile, peste 700 de vizitatori, atât din Buzău, cât şi din alte oraşe din ţară, au trecut pragul fabricii buzoiene şi au avut ocazia să vadă cum se produce berea la cele mai înalte standarde de calitate şi performanţă.
Turul fabricii a urmat paşii traseului de producţie, în cadrul căruia consumatorii au degustat berea în toate etapele sale. Printre vizitatorii de seamă ai Ursus s-au numărat reprezentanţi ai autorităţilor locale, primul angajat al fabricii, şi dirigintele de şantier care a supravegheat lucrările de construcţie - Nicolae Dedu, precum şi echipa locală de fotbal, FC Gloria Buzău.
„Ursus Breweries România se poate mândri şi cu prima fabrică de bere din România (la Timişoara înfiinţată în 1718), dar şi cu una dintre cele mai mari şi mai moderne fabrici de bere din ţară, aici la Buzău. Fabrica este un motiv de mândrie locală şi un punct de interes pentru pasionaţii de bere, care au fost primiţi cu braţele deschise în universul tehnologic modern unde ia naştere o bere excelentă, foarte apreciată de români. Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi în acest moment aniversar pentru ni şi pentru comunitatea buzoiană”, a declarat Sorin Harabagiu, directorul fabricii Ursus Breweries Buzău.
Simultan, platoul Dacia a găzduit Oktoberfest, un eveniment ce a înveselit oraşul, în spiritul Timişoreana. Sărbătoarea a strâns, în cele trei zile, peste 6.000 de oameni.
Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Mărcile Ursus Breweries sunt Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Pilsner Urquell, Azuga, Redd’s şi Stejar.
Fabrica de bere Ursus a găzduit, weekend-ul trecut, prima ediţ