Ieri, în Sala Ferdinand din Palatul Cenad s-a semnat protocolul de colaborare între reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad şi iniţiatorii proiectului Puterea Muzicii, respectiv Consiliul Local al Oraşului Neumarkt, Germania şi asociaţia Valores. Puterea muzicii este un proiect care se adresează tinerilor instrumentişti din centrul şi estul Europei, având ca scop înfiinţarea unei orchestre de tineret care să concerteze anual în oraşele participante. La evenimentul de ieri au fost prezenţi, pe lângă oficialităţile locale, Arnold Graf, membru al Consiliului Local din Oraşul Neumarkt, directoarele Dorina Trandafir şi Marinela Tudoran de la Liceul de Artă Sabin Drăgoi, dar şi membrii Orchestrei de Tineret Puterea Muzicii, însoţiţi de profesorii îndrumători.
Gazda proiectului care reuneşte nu mai puţin de opt ţări europene şi care anul acesta a ajuns la cea de-a XII-a ediţie este Liceul de Artă Sabin Drăgoi. Alături de România în proiectul Puterea muzicii mai sunt implicate Germania, care este şi iniţiatoarea, prin asociaţia Valores şi Consiliul Local al Oraşului Neumarkt, Croaţia, Slovenia, Serbia, Polonia, Austria, Ungaria, Rusia, Cehia. Vă mai spunem că Aradul a mai fost gazda acestui proiect şi în 2003. Ediţia de faţă se desfăşoară pe parcursul unei săptămâni, în care elevii participanţi vor pregăti un concert simfonic ce va fi prezentat în ultima zi, cea de vineri, 27 septembrie, în sala mare a Filarmonicii de Stat Arad de la orele 19. Intrarea este gratuită. În program se vor regăsi lucrări de Ludwig van Beethoven. Dirijorul orchestrei este maestrul Dan Boar de la Liceul de Artă Sabin Drăgoi.
Despre cum a început Puterea muzicii şi despre mesajul pe care vrea să-l transmită am stat de vorbă cu Johann Kerner, preşedintele asociaţiei Valores şi cu Arnold Graf, consilier local în oraşul Neumarkt, Germania. „Ne-am bucurat să-l reîntâlnim pe maestrul