Bucătăriile cu pereţi comestibili, burrito cu gândaci şi imprimante 3D pentru alimente se numără printre elementele revoluţionare care vor caracteriza gastronomia viitorului.
Bucătăria din anul 2063 vă ajută să trăiţi mai mult, vă sugerează alimentele din dieta zilnică pentru a vă optimiza performanţele şi vă impiedică să mâncaţi între mesele principale ale zilei, afirmă autorii proiectului "2063 Dining", informează dailymail.co.uk.
Compania germană Miele, specializată în produse de bucătărie, a încheiat un parteneriat cu organizatorii Festivalului de Design de la Londra şi cu maestrul bucătar Ben Spalding pentru a lansa "2063 Dining", un proiect conceput sub forma unei expoziţii care prezintă felul în care oamenii vor găti peste 50 de ani.
Dispozitive care scanează palma pentru a monitoriza nutriţia, pereţi comestibili şi carpete din iarbă vor face parte din conceptul de bucătărie a viitorului, au prezis mai mulţi experţi în domeniu.
La fel ca un tip de nutriţionist personal, dispozitivele de monitorizare a stării de sănătate vor deveni o prezenţă constantă în bucătăria viitorului, oferind în timp real date medicale complete pentru toţi membrii familiei care locuiesc în acea casă.
Dispozitivele de monitorizare vor fi capabile să îi anunţe pe oameni nu doar în legătură cu momentul în care aceştia au atins nivelul maxim admis de calorii pentru ziua respectivă, ci şi să ofere informaţii importante despre concentraţia de grăsimi din organism, ritmul cardiac şi concentraţia de colesterol, sugerând, totodată, o dietă creată special pentru optimizarea performanţelor fizice ale fiecărui membru al familiei.
Cărţile cu reţete culinare vor fi înlocuite cu holograme care vor proiecta, de exemplu, imagini cu reţeta pentru plăcinta ciobanului (plăcintă tradiţională englezească cu carne, n.r.) scrisă în urmă cu mulţi ani de bunica persoanei