GRIMBERG intră pe piaţa românească de artă prin lansarea unei Case de Licitaţii şi a unei Galerii de Artă ce vor avea în portofoliu o serie de piese de colecţie rare, printre care se numără picturi şi sculpturi aparţinând unor artişti români de renume.
Inaugurarea Galeriei de Artă Grimberg a avut loc recent prin vernisajul expoziţiei “Capodopere ale picturii româneşti, între academism şi modernism” ce a adus în prim plan obiecte de artă românească ale unor nume celebre precum Gheorghe Tatarescu, Theodor Aman, Constantin Artachino, Nicolae Vermont, Samuel Mutzner, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petrascu, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Dărascu, Ion Ţuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpana, Leon Alexandru Biju, Tibor Erno, Jozsef Klein, Corneliu Baba.
Pe lângă Galeria de Artă, GRIMBERG va deschide şi o Casă de Licitaţie care va desfăşura prima sesiune până la finele acestui an. Licitaţiile vor include, într-o primă etapă, pictură şi sculptură de valoare, din plastica românească, acestora adăugându-li-se în licitaţiile ulterioare, piese de artă decorativă, orfevrărie, orologerie, bibliofilie, etc.
Valoarea plastică a lucrărilor expuse este foarte ridicată, similară şi adeseori superioară unora dintre lucrările expuse în muzee. Aceasta este foarte dificil de apreciat în cifre, evoluând contextual în raport cu fluctuaţiile pieţei de artă.
Estimarea fondului de licitaţie, care include lucrări extrem de valoroase încredinţate de către colecţionari Casei de Licitaţie GRIMBERG, în urma unui fructuos şi îndelungat parteneriat de peste 20 de ani, poate fi situată în jurul cifrei de 5 milioane de euro.
În dezvoltarea portofoliului, Galeria de Artă GRIMBERG pune accent pe valoarea plastică a lucrărilor a căror autenticitate este incontestabilă, procesul de triere al operelor fiind extrem de riguros şi respectând cele mai înalte exig