Cele cinci universităţi de stat din Cluj, unde sunt înscrişi peste 60.000 de studenţi, oferă aproximativ 13.000 de locuri în cămine, la preţuri ce variază între 100 şi 300 de lei. Studenţii care nu prind un loc în cămin au varianta închirierii unei locuinţe, la tarife ce pornesc de la 100 de euro.
Cu bagajul la uşa căminului din complexul studenţesc Observator
Sute de studenţi de anul I ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca s-au prezentat, joi dimineaţă, în complexul studenţesc din Observator. Unii cu bagaje, alţii fără, în funcţie de localitatea de unde provin. În faţa căminului 7 este cea mai mare înghesuială, fiind un cămin mixt, de băieţi şi fete.
Cristian a venit din Bistriţa să se cazeze, urmând să revină duminică, cu bagaje. E student în anul I la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare şi va sta într-o cameră cu alţi trei colegi.
Elena şi Claudia sunt tot din Bistriţa, la aceeaşi facultate. Au venit dimineaţă la ora 7.00, cu trenul, tot fără bagaje, urmând să revină duminică.
Nu ştiu ce condiţii le aşteaptă, nu au găsit prea multe informaţii despre cămin. "Sperăm să fie bine", spune Claudia.
O bancă aflată la intrarea în cămin e plină de plase şi un geamantan roşu. Bianca a venit din Piatra Neamţ împreună cu mama sa.
"Mi-am pus pilotă, pernă, pături, veselă, de toate. Abia aştept să mă cazez şi să încep viaţa de student la Cluj. Nu ştiu ce condiţii sunt, în afară de faptul că sunt patru paturi în cameră", spune Bianca.
Pe faţada căminului 3 tronează un banner uriaş pe care este desenat un omuleţ care se curentează cu degetele în priză, anunţând că este căminul celor de la Inginerie Electrică.
O studentă din Satu Mare, Bianca, a venit cu tatăl său la cazare, şi şi-a lăsat bagajele în maşină. "Condiţiile sunt bune, avem internet în cameră, mi-am adus laptop", spune fata.
Universitatea Tehnic