Portul Constanţa devine port de îmbarcare pentru navele de croazieră, prima plecare a unui vas de croazieră urmând să aibă loc vineri, când nava MSC Musica va pleca într-un voiaj de 12 zile, având la bord 2.500 de turişti, între care 80 de români.
Prin aderarea la Asociaţia Internaţională MedCruise, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, a declanşat demersurile prin care a reuşit să atragă prima companie - MSC Cruises - pentru îmbarcarea turiştilor pe nave de croazieră.
Turiştii care se vor îmbarca din Portul Constanţa au avantajul de a nu mai fi obligaţi să cumpere bilet de avion, dus-întors, până la un alt port de îmbarcare din lume, pentru a beneficia de croaziere maritime.
Astfel, 80 de turişti români se vor îmbarca, vineri, la bordul navei de lux MSC Musica, din terminalul de pasageri al Portului Constanţa, pentru o călătorie de 12 zile care va include porturi din Grecia, Italia, Turcia şi Ucraina. Nava de pasageri va pleca din portul Constanţa la ora 19.00, iar după o zi pe mare va acosta în portul grecesc Gythion (Sparta). Apoi, croaziera are programate opriri în porturile Veneţia, Katakolon, Istanbul, Yalta şi Odessa, cu revenire la Constanţa în cea de-a douăsprezecea zi a călătoriei.
Nava MSC Musica va veni în Portul Constanţa joi, de la Veneţia, având la bord 2.500 de turişti.
Vasul MSC Musica, aparţinând companiei MSC Cruises, a fost inaugurată în 29 iunie 2006. Are o lungime de 294 de metri şi 13 punţi, iar echipajul navei este format din aproape 1.000 de marinari şi poate transporta maximum 2.550 de pasageri. Printre itinerariile acoperite de MSC Musica se numără Caraibe, Marea Mediterana, Marea Neagra, Marea Baltică şi fiordurile norvegiene.
Reprezentanţii Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa spun că pentru acest an sunt programate patru astfel de croaziere, iar prin colaborarea dintre această inst