Gheorghe Mencinocopschi va ataca decizia de joi a Tribunalului Bucureşti prin care a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, el precizând că demersurile au fost realizate de Agenţia Domeniilor Statului, potrivit legii.
"Nu mă simt vinovat cu nimic. Mă aşteptam la o astfel de decizie, după reacţia pe care au avut-o procurorii de-a lungul procesului. În cele scrise (de către anchetatori - n.r.) sunt erori grosolane. Procedura de privatizare a fost aceeaşi pentru sute de societăţi şi institute şi a fost făcută, în baza unei hotărâri de guvern, de către Agenţia Domeniilor Statului. Apoi, nu se vând terenuri şi clădiri, ci se vând acţiuni, iar preţul acţiunilor a fost calculat conform legislaţiei. Nu eu am stabilit acele tarife", a spus Mencinicopschi.
Fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a mai spus că titul de proprietate şi valoarea terenului sunt înscrise în actele Agenţiei Domeniilor Statului. În plus, susţine Mencinicopschi, suprafaţa despre care "se vorbeşte eronat că ar fi de 32 de hectare este, în fapt, de 3,2 hectare".
"Nu am pus eu nimic din capul meu. Toate documentele de privatizare sunt la ADS. Privatizările s-au făcut clar după aceleaşi standarde, după aceleşi proceduri, şi nu diferit de la o instituţie la alta", a mai spus Mencinicopschi.
Tribunalul Bucureşti a dispus condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi civile.
Gheorghe Mencinocopschi a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare cu executare.
Tot la şase ani de închisoare cu executare au fost condamnaţi şi fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Vlad Săvulescu şi Flavius Adrian Pop.
Instanţa a mai dispus condamnarea la câte cinci ani de închisoare cu executare a lui G