Licoarea magica a stupilor e mai mult decat un super-aliment care iti mentine corpul in armonie si are grija de silueta. Mierea e considerata a fi darul minunat al naturii, beneficiile sale curative si pentru frumusete fiindu-ne cunoscute de secole. Unicitatea sa este data de gama larga de nutrienti pe care ii contine, fiecare dintre ei adresandu-se unei probleme specifice legata de sanatatea si ingrijirea pielii.
Probabil ca ti-ai preparat acasa macar o masca de ten cu miere. Te-ai intrebat insa de ce fata ti-a devenit mai luminoasa si mai catifelata sau cum ai reusit sa scapi de cosurile care te suparau de ceva vreme? Ei bine, totul are de-a face cu ingredientele miraculoase din continutul mierii.
Sursa inepuizabila de antioxidanti, mierea contine 80% zahar natural, restul compozitiei sale incluzand vitamine (C si B), minerale esentiale (fier, calciu, fosfor, magneziu), aminoacizi si apa.
Ceea ce o transforma intr-un rasfat delicios pentru piele este efectul intens hidratant si de conservare a tineretii epidermei, combinat cu proprietatile sale higroscopice (de retinere a umiditatii), antibacteriene si antifungice. Iata cum reuseste sa calmeze eruptiile cutanate si sa vindece micile imperfectiuni ale tenului, hranind pielea si conferindu-i o stralucire naturala. Nu e, asadar, de mirare ca vechii greci, persanii, egiptenii si chiar romanii apreciau mierea si o foloseau atat la tratarea ranilor, cat si pentru reintinerire si infrumusetare, ea fiindu-le un puternic aliat in arsenalul de seductie.
Ideala pentru frumusetea tenului
- Mierea e potrivita pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru tenul sensibil.
- Mierea actioneaza ca un agent antibacterian si antifungic, dezinfectand pielea si grabind vindecarea cosurilor.
- Mierea absoarbe impuritatile si ajuta la detoxifierea tenului.
- Mierea este un excelent r