România se numără printre cele mai nefericite ţari din lume, conform unui studiu realizat anul trecut de Gallup World Poll la cererea Organizaţiei Naţiunilor Unite, motiv întemeiat pentru a se organiza la Bucureşti, în zilele de 5 şi 6 octombrie, prima conferinţă despre fericire din estul Europei, un proiect al „Asociaţiei Iniţiativa pentru Fericire“.
Pe parcursul celor două zile se vor ţine discursuri şi vor fi organizate ateliere de lucru pe diferite teme conexe fericirii, precum „Munca din pasiune“, „10 soluţii pentru o viaţă mai fericită“, „Tehnici pentru o viaţă împlinită“, „Secretele Fericirii“ şi „Noul model de dezvoltare a societăţii bazat pe fericire şi starea de bine“.
Evenimentul, în cadrul căruia se vor prezanta cele mai recente tehnici menite să ne facă mai fericiţi, va avea loc La Universitatea Româno-Americană din Bucureşti. Patru speakeri internaţionali, cărora li se vor alătura specialişti români, dar şi o persoană publică ce va fi anunţată în curând, vor încerca să le arate românilor că ne putem educa pentru a fi mai fericiţi.
Printre specialiştii veniţi din străinătate, care vor susţine discusuri motivaţionale şi ateliere la Bucureşti, se numără Eiji Shimizu, producătorul „Happy Movie“, unul dintre cele mai aclamate documentare despre fericire din lume, şi Vanessa King, cofondator al ONG-ului britanic „Action for Happiness“, una dintre puţinele persoane care lucrează direct cu Martin Seligman, părintele fondator al psihologiei pozitive. King este şi consilier în Guvernul Marii Britanii pe probleme de fericire, ţinând cont de faptul că englezii au început recent să monitorizeze un indice pe care îl consideră important: fericirea pe cap de locuitor.
La conferinţă va lua parte şi Randy Taran, cofondator al ONG-ului american „Project Happiness“ şi membru de administraţie în consiliul fundaţiei Dalai Lama, dar şi Wenc