O biserică, vândută cu acte false în 2009, este disputată atât de penticostalii cât şi de baptiştii din satul Cornetu, comuna Slobozia Bradului. Scandalul, izbucnit în urmă cu aproape 4 ani, a luat amploare în urmă cu două luni, când enoriaşii au ajuns să se bată în incinta lăcaşului de cult. Ieri, baptiştii au mers la biserică însoţiţi de un executor judecătoresc şi de jandarmi, pentru a intra în posesia clădirii. Urmează noi procese în instanţă deoarece penticostalii din Cornetu, prin prezbiterul Costel Ivan, au contestat deja executarea silită.
Biserica Betania, în care s-au închinat până acum penticostalii din satul Cornetu, a fost preluată ieri de baptiştii din localitate, care au apelat la un executor judecătoresc şi la jandarmi pentru a intra în posesia clădirii. Lupta pentru clădire a început în 2009, când aceasta a fost vândută cu acte false. Au urmat ani de zile pierduţi prin sălile de judecată, pentru ca în 2012 să fie dată o sentinţă definitivă, potrivit căreia actul de vânzare a bisericii a fost anulat. Ba mai mult, cei doi actori principali ai afacerii, Iordan Petru şi Virgil Marin, au fost trimişi în judecată de procurori.
Penticostalii, care credeau că se pot bucura liniştiţi de slujblele în biserică, au rămas cu gura căscată, miercuri, când au aflat că un executor judecătoresc va veni la Cornetu pentru a le lua clădirea şi a o da baptiştilor. Şi mai mare le-a fost surpriza când au văzut că executarea silită s-a făcut în baza unei sentinţe civile prin care era anulată vânzarea din 2009 a bisericii şi se dispunea revenirea la starea iniţială. Acest lucru a fost speculat de baptiştii din Cornetu, care spun că, iniţial, clădirea a fost construită pentru Biserica Creştină Baptistă „Sfânta Treime“, cea care ar fi proprietara spaţiului. De aici şi certurile înt