Complexul Energetic Rovinari mută instalaţiile de mediu de la un grup la altul pentru a evita intrarea României în procedură de infrigement din cauza nerespectării termenelor pentru retehnologizarea blocurilor energetice. La Rovinari, conducerea va muta instalaţia de şlam dens de la instalaţia de desulfurare a gazelor de ardere a blocului nr 4 la instalaţia de şlam dens de la blocul 3. Iar acesta nu este singurul exemplu. De asemenea, Ministerul Mediului obligă compania să găsească soluţii pentru blocul 2 de la Rovinari, unde termenele de retehnologizare sunt depăşite, iar Comisia Europeană ne arată lista cu penalităţile.
Complexul Energetic Oltenia plăteşte 74,500 RON Institutului de Studii şi Proiectări Energetice SA pentru proiectarea unor lucrări privind preluarea unei instalaţii de la un grup la altul. Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, a declarat că nu ştie despre această licitaţie. „Habar nu am. Chiar nu-mi amintesc, poate e vreo investiţie“, a spus acesta.
În fapt, este lipsă de investiţie deoarece nu este singura dată când CE Oltenia procedează aşa. Şi la Termocentrala Turceni sunt luate instalaţii de la un grup şi pus la altul. După eşecul negocierilor cu BERD pentru modernizarea grupului 7, conducerea CE Oltenia a decis să ia o instalaţie de la grupul 6 şi să o pună la 7. „Acolo este vorba de blocul 6 de la Turceni, la ora asta lucrăm la un proiect paralel, în care condiţiile de mediu care sunt deja îndeplinite la acest bloc, să se cupleze peste grupul numărul 7, care n-ar mai avea ore de funcţionare anul viitor, aşa încât, pentru o perioadă de minim 5 ani, această problemă va fi rezolvată în sensul că absorberele de la grupul numărul 6 vor fi cuplate grupului numărul 7 şi vom readuce la viaţă grupul numărul 7. Deci nu vom suferi niciun caz de micşorare de capacitate sau de neîndeplinire a unor condiţii de mediu“, declara acum câ